Wat doet een IT inventor in zijn vrije tijd?

Overdag druk bezig met technische oplossingen bedenken, klanten ondersteunen, problemen oplossen en nieuwe IT-technieken introduceren bij klanten.
Een gemiddelde dag ziet er dan ook als volgt uit: beginnen met een stand-up en de story’s op het scrumboard bespreken. Daarna vaak in overleg met de Product Owners en/of gebruikers om gezamenlijk te bepalen hoe wij de story kunnen oplossen. Dat kan een OData service zijn, een goed doordacht OO-framework waar eventuele toekomstige wensen ook in kunnen landen of een mooie SAP Fiori app, maar ook meedenken welke impact S4/HANA gaat hebben voor de klant en welke nieuwe mogelijkheden het biedt. Kortom, veel afwisseling en veel denkwerk.

Dan is het erg lekker om af en toe je hoofd leeg te kunnen maken. Je hebt mensen met hobby’s, je hebt mensen met bijzondere hobby’s en je hebt mensen waarbij de hobby een beetje is doorgeslagen en echt hun passie is geworden. Tot die laatste groep behoor ik wel een beetje. Ondertussen doe ik al ruim 15 jaar aan autocross waarvan ik de laatste jaren ook deelneem aan NK wedstrijden. Deze tak van autosport is sinds de NK wedstrijden op tv worden uitgezonden een heel stuk bekender geworden. Ondertussen is de sport een stuk professioneler geworden. Zelf probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen en dat betekent vaak ‘s avonds de schuur in om onderhoud en verbeteringen aan mijn Volkswagen Kever door te voeren. Dus daar waar ik overdag op IT-gebied naar oplossingen zoek voor klanten, gebeurt dat ‘s avonds in de schuur. Ik vind het heerlijk om te sleutelen, dat helpt om mijn hoofd volledig leeg te maken, zodat ik de volgende dag weer vol energie en met nieuwe ideeën bij de klant aan de slag kan gaan.