Veteranendag 2021

Tijdens oorlogen en vredesmissies heeft Nederland sinds 1940 ruim 675.000 militairen ingezet. Dit zijn niet alleen veteranen die zijn ingezet in het verleden zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog, de strijd in voormalig Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en de Korea-oorlog maar zeker ook in recentere oorlogsgebieden en vredesmissies als in Afghanistan, Irak en Jordanië. Op dit moment telt Nederland ongeveer 105.350 veteranen. De stichting <Onbekende Helden> zet zich in voor deze groep. De stichting heeft als missie het zorgen dat veteranen zich gewaardeerd voelen en het begeleiden van veteranen in hun zoektocht naar passend werk. newFounders is nauw betrokken bij deze stichting als ambassadeur en ondersteunt ook op technisch gebied.

Morgen, 26 juni 2021 is het nationale Veteranendag. Deze dag staat in het teken van erkenning en waardering van al onze veteranen. Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert de dag dit jaar wederom met een aangepast programma. Hoe dat programma eruit ziet vind je <hier>. Helaas is er dit jaar nog geen nationaal defilé voor Z.M. de Koning en ook geen openbare medaille uitreiking of publieke bijeenkomst. Wel is deze 17e Veteranendag live te volgen op NPO2 vanaf 12.35 uur. Wat zou het mooi zijn als de live uitzending groots bekeken wordt. Kijk ook mee en zorg dat onze veteranen de waardering van alle Nederlandse inwoners op deze manier toch voelen.

Wij wensen onze veteranen een mooie Veteranendag 2021 toe en hopen dat zij volgend jaar weer als vanouds mee kunnen lopen in het nationaal defilé voor Z.M. de Koning!