Een magische newFounders kids dag

Zondag 11 september was het zover: newFounders kids dag 2022. Zondagochtend vertrok iedereen al vroeg richting de magische locatie van onze kids dag 2022: attractiepark de Efteling. Een aantal kinderen keek al dagen, zo niet weken, uit naar deze dag. Het weer was ons goed gezind, een graad of 22, zonnig met af en toe wat bewolking. Perfecte condities voor een dag vol vertier. Bij aankomst kreeg elke medewerker (en gezin) een goodiebag gevuld met de nodige versnaperingen en een gave newFounders isolatiefles.

De kleinste nF telgen startten de dag in het sprookjesbos, waar niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen zich gedurende de ochtend kostelijk hebben vermaakt. ‘Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje…’, het blijft toch nostalgie. De oudere kinderen en een handjevol volwassenen snelden zich direct na binnenkomst naar Baron 1898 om de dag vol snelheid te beginnen. Voor wie Baron 1898 niet kent, dit is een divecoaster waarmee je vanaf een hoogte van 30 meter in min of meer vrije val de diepte in stort. Een prima manier om wakker te worden! Voor één van de gezinnen was het de eerste keer in de Efteling, alle leden van dit gezin hebben de hele dag met een grote glimlach op het gezicht rondgelopen. De overige newFounders en hun gezin overigens ook!

De gezamenlijke lunch bestond uit poffertjes bij een restaurant met de toepasselijke naam ‘Het Poffertje’. Naturel poffertjes, poffertjes met banaan en Nutella, poffertjes met appel en karamel, kortom poffertjes in allerlei varianten, het ging er in als zoete koek na een bewogen ochtend waarin al de nodige attracties bezocht werden.
Tijdens het middagprogramma liep niet alles van een leien dakje. Tijdens een wilde boottocht in ‘De Vliegende Hollander’ ging een newFounders isolatiefles verloren, die gelukkig door een collega newFounder snel werd gevonden en weer aan de rechtmatige eigenaar werd overhandigd. Ook hadden we te maken met de nodige attractie-bugs, de ene na de andere attractie had storing, waarbij opviel dat toevallig steeds dezelfde collega bij de attractie aanwezig was waar de storing ontstond. Zou er een verband zijn?

Gelukkig waren er ook wat bofkonten die de middag zijn doorgekomen zonder storing, zij hebben ’s middags nog de nodige attracties bezocht. Van nogmaals in Baron 1898, ‘want het was zo leuk’, tot aan de Python, Joris en de Draak, Fata Morgana en even de wereld op zijn kop zien in Villa Volta, alles kwam voorbij. Helaas komt aan al het moois altijd een eind, maar niet voordat de kinderen nog een leuk aandenken hadden uitgekozen in de Efteldingen shop.
Aan de innerlijke mens werd natuurlijk ook gedacht, dus we sloten de dag gezamenlijk af met het eten van tapas waarna we moe maar voldaan huiswaarts keerden. Alles bij elkaar was het een geweldige dag!